• Op een winderig en nat sportpark te Anjum, moest FC Leo afgelopen zaterdag aantreden tegen derde klasser vv Anjum. Op voorhand was FC Leo al kansloos voor de volgende bekerronde. Een overwinning zou nog een tweede plaats in de poule op kunnen leveren, maar meer dan die eer zat er zeker niet in voor FC Leo. Maar die overwinning zou al een enorme opgave zijn aangezien er 2 klassen verschil zaten tussen beide ploegen. Dit was in de beginfase niet echt te zien.

    FC Leo voetbalde brutaal mee met de gastheren en kreeg in de beginfase ook de beste kansen. Heel vreemd was het dan ook niet dat Fc Leo na 9 minuten op voorsprong kwam. Na een onderschepping op het middenveld werd Johan Hofman op links weggestuurd. Zijn afgemeten voorzet belandde bij Jasper Wiersum, die beheerst afrondde. Drie minuten later had Rowan Zijlstra de voorsprong al moeten verdubbelen, maar oog in oog met de keeper faalde hij hopeloos. Zijn stiftje miste de juiste lengte en kon worden gekeerd door keeper Liewe van Dijk. Even daarna kreeg FC Leo de deksel op de spreekwoordelijke neus. Een vrije trap vanaf een meter of 40 werd de 16 ingepompt. Op de penalstip stond spits Stephan Overkempe, die de bal met het hoofd de kruising in liet ploffen. (1-1)


    Fc Leo was echter niet aangedaan en ging weer op zoek naar een voorsprong. Deze kwam er ruim een kwartier voor de rust. Een voorzet van Rainier Bakker werd niet goed verwerkt door keeper van Dijk. Rick Koster was er als de kippen bij om uit de draai de 1-2 tegen de touwen te schieten. Alles leek er op dat de Leensters met een voorsprong de rust in gingen, maar een rommelige situatie in de verdediging van FC Leo zorgde er toch voor dat Anjum nog voor de rust op gelijke hoogte kwam. Een hoge bal stuiterde voor Robin Vink, die onder de bal doorging. De overige verdedigers stonden met de handen omhoog ten teken van buitenspel, maar de uitstekend  vlaggende Jop Gerrits oordeelde anders. Stephan Overkempe had een vrije doortocht en vrij voor de uitstekend keepende Robin Werkman faalde hij niet. Hij plaatste de bal onhoudbaar in de rechter benedenhoek. Hiermee was de 2-2 ruststand bepaald.

    Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Anjum had dan wel veel meer balbezit, maar deed daar niet veel mee. Was er al eens een kans, dan vonden ze telkens de uitstekend keepende Robin Werkman op hun weg. FC Leo was in de omschakeling levensgevaarlijk. Met name de rappe Jasper Wiersum was een ware plaag voor zijn directe tegenstander. In de 59e minuut kwam Fc Leo op voorsprong, maar helaas voor de Leensters werd deze treffer geannuleerd. Op aangeven van Rick Koster schoof invaller Rick vd Klei de bal in het lege doel. Helaas voor hem en fc Leo vlagde de grens van Anjum voor buitenspel.  In de 63e minuut was het dan toch raak voor FC Leo. Een splijtende pass van Rainier Bakker  zorgde ervoor dat Jasper Wiersum alleen voor keeper van Dijk stond. Jasper bleef lang wachten en schoof op het laatste moment de bal langs de uitgestoken armen van van Dijk 2-3.

    Met nog een half uurtje te gaan leken de Leensters af te stevenen op een stuntje in Anjum, maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Anjum drong in de laatste minuten steeds meer aan, maar de verdediging van FC Leo bleef overeind. Het kraakte en piepte aan alle kanten maar met enig kunst en vliegwerk hield de verdediging stand. Na een minuutje blessuretijd floot de verder goed leidende scheidsrechter Dennis Dijkstra het voor gezien. FC Leo was uiteraard zeer in zijn nopjes met de verdiende overwinning en trainer Rozema kon tevreden zijn. Er werd bij vlagen goed gevoetbald en qua vechtlust zat het helemaal goed. Een zeer goede generale voor de Leensters waar ze verder op kunnen bouwen. Aankomende zaterdag begint de competitie. Stedum komt op bezoek in Leens en dan kunnen we zien wat deze overwinning waard is.