• FC LEO heeft afgelopen zaterdag een 4-2 nederlaag geleden tegen Oostergo uit E. Na een wervelende eerste helft waarin het met 2-0 voor stond, gaf de ploeg van Rozema het in de tweede helft helemaal weg en verloor het uiteindelijk zeer onnodig.

    Na een prima wedstrijd tegen het hoger geklasseerde Ropta Boys, wachtte afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Oostergo uit Ee. Een tegenstander die ook uitkomt in de 5e klasse en hun eerste bekerwedstrijd met 3-0 had verloren van Anjum.

    FC Leo begon ijzersterk aan de wedstrijd. Al na 2 minuten lag de 0-1 achter keeper Geert de Jong. Op het middenveld ontfutselde Abinezer zijn directe tegenstander de bal en zette hij Jasper Wiersum alleen voor de keeper. Die schoof de bal beheerst onder de Jong door. Nog geen 10 minuten daarna verdubbelde Jasper Wiersum de score met een fraaie kopbal. Fc Leo zat op rozen en bleef de bovenliggende partij. Met goed verzorgd voetbal en leuke aanvallen had het voor de rust zomaar 0-4 kunnen en moeten zijn. Maar met name Abinezer Araya verzuimde het duel op slot te gooien. Na de rust stond er een ander FC Leo. De Leensters gingen teveel met het spel van Oostergo mee en vergaten te voetballen. Binnen 25 minuten hadden de gastheren de achterstand recht gezet en stond er weer een gelijke stand op het bord (2-2). Fc Leo dwong nagenoeg niets meer af en Oostergo rook bloed. 5 minuten voor het einde kwamen ze notabene door een eigen goal van Johan Hofman op voorsprong. De Leensters gingen nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar in de slotminuut mocht Oostergo nog eens vanaf 11 meter aanleggen na een onhandige overtreding van Joppie Gerrits. De aanvoerder zelf, Gert Jan Mossel, schoot onberispelijk binnen. (2-4). Een zeer goede eerste helft, gevolgd door een zeer matige tweede, gaf trainer Rozema aan. Veel leerpunten, waar we weer verder mee kunnen. Volgende week de laatste bekerwedstrijd, uit tegen Anjum.

     bron: Ommelander