• Onder een stralende zon, maar op een droog en slecht veld trapte Ropta Boys, om half 3 af, voor de officiële competitiestart van FC Leo. Nog geen twee minuten later lag de eerste tegengoal al achter keeper Jasper Tuma. Een lange bal van achteren werd door Rainier Bakker verkeerd ingeschat. Jan Bandstra, de balvaste spits van Ropta Boys, wurmde zich langs Rik Oost en schoof de bal in de verre hoek (0-1). Tegen een hoger geklasseerd Ropta Boys werd al gevreesd voor een monsterscore. In de daaropvolgende minuten leek dat echter niet nodig. Fc Leo voetbalde goed mee en was met de snelle Jasper Wiersum zelfs enkele keren zeer dreigend. Eigenlijk hadden ze na 12 minuten al op gelijke hoogte moeten staan maar de voorzet van Abu viel net verkeerd voor Hans Hofman. Uit de corner die daarop volgde, stond Hans Hofman ineens oog in oog met keeper Postmus, maar zijn inzet smoorde op het gortdroge veld.

    In de 19e minuut kwamen de gastheren dan toch op gelijke hoogte. Een corner van Rick Koster werd bij de eerste paal succesvol verlengd door Johan Hofman (1-1). Daarna waren beide clubs redelijk in balans, waarbij FC Leo wat meer probeerde te combineren en Ropta Boys veelal de lange bal hanteerde. De grootse kans was in de 30e minuut voor Ropta Boys. Geheel vrijstaand maaide Bandstra echter over de bal heen en deze caramboleerde naast de kruising.

    5 minuten voor tijd was het dan toch raak voor de gasten. Een steekpass, van Hendrik van der Horst, op de sterke Bandstra werd vanaf een meter of 10 koelbloedig afgerond in de lange hoek (1-2). En weer was FC Leo niet echt onder de indruk. Nog voor de rust kreeg Jasper Wiersum een niet te missen kans van Rick Koster. De voorzet werd helaas voor FC Leo net naast gekopt. Zodoende gingen ze aan de thee met een 1-2 voorsprong voor Ropta Boys.

    De tweede helft begon rommelig. Dit leverde gelijk een grote kans op voor Ropta Boys. Keeper Tuma werd op de doellijn geassisteerd door uitblinker aan Leo-zijde, Jop Gerrits. Even daarna raakte Ropta Boys de lat, maar gescoord werd er eerst nog niet. In de 55e minuut had FC Leo weer langszij moeten komen. Een corner van Koster werd door Abu voorlangs gekopt. In de 65e minuut kwam FC Leo toch op gelijke hoogte. Een uittrap van Tuma werd door Hans Hofman koppend verlengd op de weg sprintende Jasper Wiersum. Die bedacht zich niet en ramde vanaf 25 meter de bal hoog in de goal. Daarna bleef FC Leo de iets betere ploeg maar scoren en kansen creëren is nog een probleem voor de Leensters. 10 minuten voor tijd leek FC Leo de deksel op de neus te krijgen, maar een schitterende afstandspegel van Geert Linthof werd op even prachtige wijze uit de kruising getikt door Tuma. Op het einde waren er nog een paar kleine kansjes voor de thuisploeg maar het bleef bij een verdienstelijke 2-2. Een wedstrijd waar trainer Rozema met veel plezier op terug kon kijken. Veel strijd en af en toe goed voetbal leverde een mooi punt op voor FC Leo. Iets om op voort te bouwen!

    bron: Ommelander