• Het Leenster FC LEO moest een eindje van huis om de thuiswedstrijd tegen Poolster te kunnen spelen. Het gezelschap toog richting Kloosterburen omdat het eigen sportpark onbespeelbaar bleek te zijn. Het uitstapje leverde de Leensters een 5-2 overwinning op tegen een nog verder uitgedunde selectie van de Spijksters.

  Het hoofdveld van de Leenster club is afgelopen zomer op de schop gegaan, maar het gras groeit er kennelijk minder snel op dan gedacht en dus wordt er regelmatig naar het tweede veld uitgeweken. Volgens FC LEO-trainer Erwin Molog is het tweede veld in Leens door de vele wedstijden die daar nu op gespeeld worden, in combinatie met de regen van de afgelopen tijd, dusdanig slecht dat behoorlijk voetbal daar niet mogelijk is. Derhalve is men voor deze wedstrijd uitgeweken naar het nabijgelegen Kloosterburen, waarmee de club uit Leens al korte lijntjes heeft.

  Poolster heeft al een tijdje te maken met een aantal blessures. Robin Uilhoorn en Marco Dijkstra zijn op de terugweg, Peter Westerhuis blijkt twee weken geleden een spierscheuring in zijn kuit te hebben opgelopen en vorige week gaf Stijn de Regt aan door privé-omstandigheden te moeten stoppen. Zo is het voor trainer Jaap Danhof elke week een puzzel om te bepalen met welke jongens hij aan de wedstrijd gaat beginnen.

  Poolster begon voor de uitwedstrijd tegen FC LEO met de zelfde elf die een week eerder SIOS met 6-3 wist te kloppen. Een en ander hield in dat ‘youngster’ Jelte Ritsema weer naast Tom Dijkman op het middenveld zou beginnen en voorin Kevin Bijlsma en Jesse Smit, die tegen de Sauwerders voor alle goals verantwoordelijk waren geweest.

  Het duel golfde in de beginfase op en neer met een iets feller FC LEO, maar tot echte kansen leidde dit niet voor de thuisclub. Tot aan de 16e minuut toen Julian Bos de bal onnodig op het middenveld verspeelde en FC LEO via de rechterkant wist te ontsnappen. De bal werd teruggelegd op de zestien meter waar keeper Simon Dijkman met een schuiver van Giovanny Hovius werd gepasseerd: 1-0.

  Poolster moest daarna komen en het antwoord liet niet lang op zich wachten. Binnen vijf minuten was de stand weer gelijk getrokken. Een crossbal over vijftig meter van Robbert Kok wordt door Jesse Smit met rechts uit de lucht gehaald en direct met zijn linker langs keeper Marco Wichers gewerkt: 1-1.

  Niet veel later moest Poolster zijn eerste verlies incasseren. Bij een duel aan de linkerkant van het veld ging Jesse Smit door zijn enkel en was zijn wedstrijd na 25 minuten voorbij. Hij werd vervangen door B-junior Ian Uilhoorn.

  Door het verlies van de doelpuntenmaker kon Poolster gaandeweg de eerste helft steeds minder vaak de bal voorin vasthouden met als gevolg dat het middenveld het moeilijker kreeg en de achterhoede vaker onder druk kwam te staan. Aan de 1-1 stand veranderde voor de thee echter niets meer.