• Het damesteam van FC LEO heeft een geslaagde eerste speelavond beleefd. Voorafgaand aan de wedstrijden werd op het sportcomplex in Leens de teamfoto gemaakt en werden de wedstrijdtenues, beschikbaar gesteld door Werkman Fotografie en Hoveniersbedrijf De Winter, gepresenteerd. Door blessures konden Thea, Marieke, Lucy en Mariska niet spelen. 
  Op de velden van Rood Zwart Baflo werden de eerste wedstrijden in competitieverband gespeeld. Dit na een jaar hard trainen. Werken aan de conditie, balcontrole en positiespellen.

  Met dertien speelsters en een aantal supporters werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen de gastdames van Rood Zwart Baflo. Een aantal dames waren de hele dag al behoorlijk nerveus en gespannen. Ondanks de spanning werd echter goed tegenstand geboden. Verdedigend stond alles goed en werden weinig kansen weggegeven.
  De weinige kansen die werden gecreëerd werden gestopt door de uitstekend keepende Nadine. Toch kon niet voorkomen worden dat Rood Zwart Baflo op een 1-0 voorsprong kwam uit een counter. De koppen van de dames gingen niet naar beneden en met veel vechtlust en enthousiasme werd RZB vastgezet voor het eigen doel waarbij de flanken goed werden bezet door Ryanne en Hilda. Vanuit een corner wist Jacqueline Reker de stand gelijk te trekken. Een lage bal ging rechtstreeks het doel in wat tot veel geproduceerde decibellen bij de de Leenster dames en meegereisde aanhang leidde.

  De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Warffum. Onfortuinlijk moest keepster Nadine na het eerste doelpunt van Warffum het veld verlaten nadat ze ongelukkig ten val was gekomen. Karianne nam haar plaats in en kon niet voorkomen dat de dames van Warffum de 2-0 op het scorebord wisten te zetten na ongelukkig uitverdedigen van Jenet. Ondanks een aantal goede aanvallen konden de dames niet tot scoren komen. Hier en daar kwamen lichte pijntjes bij een aantal dames, uiteraard werd dit niet gemeld aan de coach, iedereen wilde blijven spelen. 

  In de derde wedstrijd waren de dames uit Eenrum de tegenstander. Er werd vanuit een goed georganiseerde verdediging gespeeld met Jacqueline, Annegreet en Marcella. Er werden nagenoeg geen kansen weggegeven aan Eenrum waar onze dames niet door de stugge verdediging van Eenrum konden komen. Jasmina, Sabrina en Jakkeline kwamen keer op keer een grote stofzuiger tegen die met haar maat 46 alle aanvallen wist te verijdelen. Mede dankzij een goed spelen middenveld (Hilda en Yvonne) werd een meer dan verdienstelijk gelijkspel over de streep getrokken.

  De vierde en laatste wedstrijd werd gespeeld tegen het hoger aangeslagen Winsum. Dames met veel voetbalervaring wat tijdens hun eerste wedstrijden goed zichtbaar was. Voetballend waren de dames van Winsum beter maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. Door goed verdedigen door Jacqueline, Jenet en Jasmina werden veel aanvallen onderbroken. Het was spelen op een counter waar Sabrina en Jakkeline in de punt van de aanval de duels uitvochten. Toch kwamen de dames van Winsum uit een counter op voorsprong. Een goed ingeschoten bal kon niet geleerd worden door Karianne. Ook na deze tegenslag bleef er vertrouwen in een goed resultaat dat in de laatste minuut werd beloond met een doelpunt. Sabrina werd op de middellijn goed aangespeeld. Door goed weg te draaien van haar tegenstander kon een ferme sprint naar het doel van Winsum worden ingezet. Jakkeline liep goed mee en en kreeg de bal knap aangespeeld door Sabrina. Beheerst werd de bal door Jakkeline achter de teleurgestelde sluitpost van Winsum gelegd. Direct na de aftrap besloot de scheidsrechter dat het einde wedstrijd was. Drie wedstrijd gelijk gespeeld en eentje verloren, een ontzettend knap resultaat voor een eerste avond voetballen!!