• Historie

  Nog steeds een vereniging die er mag zijn. Een vereniging die altijd een zeer belangrijke rol in Leens en omgeving heeft gespeeld en nog speelt. In de afgelopen 78 jaar heeft onze vereniging iedereen de mogelijkheid gegeven om zowel actief als passief van de voetbalsport te kunnen genieten. En niet alleen van de voetbalsport, ook de vele nevenactiviteiten als klaverjassen, schaatswedstrijden, festiviteiten op feestdagen, de businessdagen/avonden, kampeerweekenden voor de jeugd, uitwisselingen met buitenlandse verenigingen, spooktochten en ga zo maar door.

  Hoe geweldig was ook de tijd met alle internationale contacten. Clubs uit Scandinavië, Duitsland, België en China zijn hier te gast geweest en hebben kunnen proeven van sfeer en Hollandse gastvrijheid. Met veel passie en inzet werd er gestreden om de overwinning, maar de derde helft in het clubhuis was minstens zo belangrijk.

  FC LEO is ontstaan uit de fusieclubs LCSV en De Marne die voor 1971 een eigen bestaan hadden in Leens en ook concurrenten waren. Concurrentie niet allen op het veld maar nog meer op het gebied van de ledenverwerving. De Marne, de oudste vereniging, opgericht op 21 april 1933, heeft een aantal voorlopers gekend die het niet hebben gehaald. De eerste jaren na 1945 waren moeilijk, maar ondanks alles heeft men tot de fusie een leuke en goede tijde gehad. LCSV is opgericht in 1947. Ook deze vereniging heeft het sportief redelijk goed gedaan, maar zoals vermeld was een fusie door diverse omstandigheden onvermijdelijk.

  In 1971 was het dan zover, LCSV en De Marne gingen samen door als FC LEO. Sindsdien kende FC LEO zijn beste periode in de jaren 1991 en 2001. In deze periode kwam FC LEO 8 seizoenen uit in de 3e klasse.

  Als oprichtingsdatum kent FC LEO Leens 24 april 1933.

  De clubkleuren zijn: Oranje shirt, zwarte broek en zwarte kousen met een oranje rand.

  Wil je meer weten over de historie van FC LEO Leens?

  Vraag eens naar het boekwerk “75 jaar voetbal FC LEO 1933-2008”
  Dit boekwerk is tijdens het 75 jarig bestaan uitgegeven/verkocht aan spelers, leden en overige belangstellenden.