• Op een prachtige vlakke grasmat en onder een heerlijk zonnetje mochten Stedum en FC LEO beginnen aan de tweede seizoenshelft. Beide ploegen waren zeer gemotiveerd en vol zelfvertrouwen. Bij Stedum loopt langzaam de ziekenboeg leeg. Daarnaast wist men in Stedum de eerste competitiewedstrijd nog te herinneren. Daarin werd FC LEO de eerste helft verrast en konden ze de drie punten meenemen naar huis. FC LEO had een beroerde periode voor de winterstop. De laatste drie wedstrijden werden verloren waarbij de wedstrijd tegen Zeester wel heel erg matig was. Het zelfvertrouwen werd weer opgebouwd tijdens een midweekse oefenwedstrijd waarin met 5-1 werd gewonnen van SGV. Bij FC LEO ontbrak keeper Robin Werkman, die geblesseerd is en Rick Koster moest wegens werk deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

    In de eerste fase van de wedstrijd waren beide ploegen redelijk in balans. FC LEO probeerde wel meer te voetballen, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. In de counter waren de gastheren wel redelijk gevaarlijk. Zo kon na een minuut of 20 Robbert Slager alleen op keeper Tuma aflopen, maar zijn wilde uithaal belandde tussen de schapen achter het doel van Tuma.

    Zoals gezegd was FC LEO voetballend wel de bovenliggende partij, maar het kwam maar mondjesmaat tot kansen. Aan de rechterkant was Jasper Wiersum nog onzichtbaar en aan de linkerkant verzande “Pieter” Rowan Zijlstra in goede bedoelingen, maar doelgericht was het allemaal nog niet. De ruststand zou dan ook geheel terecht 0-0 zijn geweest, ware het niet dat het geluk voor de Leensters in de laatste seconden van de eerste helft zat. Met een vlotte combinatie over de linker vleugel, kon Abu richting de achterlijn lopen. Zijn strakke voorzet met zijn linker zwabberbeen werd onderweg door een verdediger van Stedum zo verlengd dat deze bij de eerste paal binnen hobbelde. De vreugde was groot in het Leenster kamp want met een gelukkige 0-1 voorsprong kon men genieten van de thee.

    De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld als de eerste. FC LEO probeerde te voetballen en Stedum wachtte geduldig af. De eerste grote kans was voor de gasten. Uit de draai mocht Jasper Wiersum vanaf de 16 aanleggen, maar zijn schot schampte de verste paal aan de buitenzijde. Aan de andere zijde werd Stedum vooral gevaarlijk uit vrije trappen die te pas en te onpas werden gegeven door de warrig fluitende scheidsrechter Mustafa. Leider Werkman vond dat hij hier wel iet van mocht zeggen, maar de scheidsrechter was daar niet van gediend. In een aantal zinnen probeerde hij uit te leggen dat hij de geen commentaar meer wenste. Nadat Werkman nogmaals om verduidelijking van zijn uitleg vroeg, trakteerde Mustafa hem op een gele prent. Na deze opwinding en de wissel Frank Veenwijk voor Pieter Zijlstra, werd FC LEO steeds gevaarlijker. Al binnen een minuut na zijn invalbeurt had Frank al kunnen scoren maar hij raakte meer lucht dan hij bal raakte en dus ging de bal ruim naast de goal.

    Ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het dan wel raak voor de oranjehemden. Een uitstekende aanval over de linker kant belandde bij Frank Veenwijk, die aan de rechter kant Johan Hofman aanspeelde. Deze had een vrije doortocht naar keeper Reker, maar werd wel iets naar rechts gedrongen. Zijn uithaal vanaf een meter of 20, suisde op schitterende wijze de bovenste driehoek in (0-2). Hiermee was de wedstrijd wel gelopen. Bij Stedum was het verzet gebroken en FC LEO zette nog even aan. Dit leverde 5 minuten later de 0-3 op. Wederom was het Frank Veenwijk die goed doorzette op de linker kant. Zijn wippertje over keeper Reker heen, werd eenvoudig binnengetikt door Jasper Wiersum. Nog geen minuut later was het Frank Veenwijk zelf die scoorde. In de 16 draaide hij simpel weg en met zijn rechter knalde hij de 0-4 tegen de touwen.

    De koek was echter nog niet op voor de gastheren. Ruim in blessuretijd was het Abu die de eindstand bepaalde op 0-5. Vanuit een corner belandde de bal voor de voeten van onze kleine vriend, die nu wel liet zien over schotkracht te beschikken. Zijn snoeiharde pegel verdween onhoudbaar voor de keeper in het dak van het doel. Hierna floot de scheids gelijk voor het einde van de wedstrijd. FC LEO was weer drie punten rijker en zag de concurrentie om plaats 2 bijna allemaal punten verspelen. Aankomende zaterdag zijn de Leensters vrij en spelen ze een oefenwedstrijd in en tegen Eastermar. De week daarop de belangrijke wedstrijd thuis tegen Ezinge.