• Op vrijdag 29 november a.s. wordt er een Walking voetbal event in Ulrum georganiseerd. Deze middag wordt georganiseerd samen met Mick Duzink (Manager Maatschappelijke projecten, Stichting FC Groningen in de Maatschappij) en Erwin Bloeming (Huis van de Sport Groningen en verenigingsadviseur gemeente Het Hoogeland) en studenten van de Hanzehogeschool.

  De middag begint om 14.00 uur. Inloop kan vanaf 13.30 uur. Aanwezig zijn de OldStars FC Groningen en teams uit de regio. Ook VV Warffum en VV Corenos doen mee.

  De middag begint met een korte uitleg met daarna een korte training verzorgd door een gekwalificeerde trainer. Daarna volgen oefenpartijtjes. De middag sluiten we af met een hapje en een drankje. De bedoeling is om het Walking Football hier in de gemeente het Hoogeland en zeker in de voormalige gemeente de Marne nog verder van de grond te krijgen. 

  De afgelopen jaren zijn SV Bedum, Noordpool UFC en een combinatie vv Winsum/SIOS al gestart met Walking Football. Te denken valt dan aan gezamenlijk trainen en spelen. Daarbij is het idee dat dit niet gelieerd is aan één voetbalclub in de Marne maar aan alle deelnemende clubs. Een te vormen de Marne team zal “self supporting” moeten zijn waarbij slechts de kosten (waarschijnlijk alleen de trainingskosten) door de deelnemers worden gedragen.

  Wij als verenigingen bieden slechts de faciliteiten en na afloop de gelegenheid voor een hapje en drankje. Op deze manier hopen we de 60+ ers in onze regio in beweging te krijgen.

  Voor de deelnemers aan die middag worden door FC Groningen kaarten beschikbaar gesteld voor de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht op 8 december a.s.

  De middag begint dan met de ontvangst van alle Walking voetballers in de provincie Groningen in een speciaal daarvoor gereserveerde ruimte. Omdat dit een regionaal gebeuren wordt, zouden we graag van elke vereniging in de regio minimaal 2 of 3 “nieuwe walking voetballers” willen begroeten die middag. 

  Deelnemers kunnen zich t/m 27e november aanmelden bij Albert de Groot (a.degroot1958@gmail.com) of via FC Groningen: maatschappelijk@fcgroningen.nl . (deelnemers ontvangen dus een kaart FC Groningen – FC  Utrecht op 8 december)